Проф. Иво Христов: Америка влиза в тежка системна турбулентна криза

САЩ, Китай и Русия гледат на Европейския съюз като на плячка, а не като на геополитически субект.

„За Русия е важно Европа да не бъде единен субект, за да може да осъществява индивидуални политики с всяка една от страните… Отношенията Европа – Китай са много важни.

Китай има интерес от еманципирала се от САЩ Европа. Битката САЩ – Китай ще се осъществи и на терена на Европа.

Това каза социологът проф. Иво Христов пред БНР.

Според него друга линия, по която ще върви германското председателство, ще бъде външната политика на страната спрямо САЩ, която към момента е напрегната.

„Това ще рефлектира и трудно върху отношенията САЩ – Европа… Изборите в САЩ са събитието на епохата. Америка влиза в тежка системна турбулентна криза. Важно е какви сили ще дойдат на власт, не толкова личността на президента. Това ще предопредели и бъдещето на Европа“.

За социолога операцията с коронавируса е „операция по сриване на геополитически противници, парализиране на икономики с оглед на най-важното събитие – президентските избори в САЩ наесен“.

Източник: Фрог нюз

Източник: Бултимес

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.