Проф. Маринов: Борисов е наясно откъде идват ударите, но не може да го каже публично

„Управлението на държавата, моделът, по който се осъществява, се намира в безпрецедентна криза, след като се случват такива неща и се дават такива обяснения“.

Така проф. Александър Маринов – председател на Стратегическия съвет при президента, коментира брифинга на премиера Бойко Борисов и управляващата партия ГЕРБ заради скандалния запис и снимки, изтекли в социална мрежа.

По думите му всеки подобен факт изисква най-сериозно внимание, защото „е посегателство не само върху една личност, а срещу институциите“.

Той беше категоричен, че „проблемът не е за отношението на институциите, а проблемът е за състоянието на някои институции и като цяло на модела на управление на държавата“.

Според проф. Маринов премиерът е наясно откъде идват ударите и заплахите, но не може да го каже публично.

В предаването „12+3“ проф. Александър Маринов коментира, че ГЕРБ са сменили тактиката си от вчера, когато на брифинга президентът е бил изкаран като „главния виновник и най-голямата заплаха“, а днес вече говорят за съвсем конкретни предположения за човек от най-близкото обкръжение на премиера Бойко Борисов: „Вярно, че предишно близко обкръжение“, уточни той.

Проф. Маринов предположи, че става дума за конфликт в много тесен кръг от хора, които са управлявали държавата: „И освен решения за строежи, са вземали и други решения, които са повод за конфликти в този тесен кръг“.

Той изказа подозрение, че не е случайно, че Цветан Цветанов напусна партия ГЕРБ точно в деня, в който излязоха компрометиращите снимки.

Източник: Епицентър.БГ

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.