Путин и Си Дзинпин с общо изявление: Руско-китайските отношения навлизат в нова ера

Путин и Си Дзинпин с общо изявление: Руско-китайските отношения навлизат в нова ера Владимир Путин и Си Дзинпин ще подпишат общо изявление, в което ще посочат, че руско-китайските отношения навлизат в “нова ера”.

Това ще стане по време на посещението на китайския президент в Русия, насрочено за идната седмица, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

АФП се позова на Юрий Ушаков, дипломатически съветник на Кремъл, цитиран от руски агенции.

На 21 март двамата ръководители ще участват в преговори в тесен и разширен състав, а на 20 март ще преговарят на четири очи, каза Ушаков.

“Придаваме на тази неформална непублична среща много голямо значение, тъй като на нея ще бъдат разгледани най-най-важни, ключови, деликатни въпроси, засягащи взаимоотношенията между двете страни, включително действията им на международната арена”, уточни той, цитиран от ТАСС.

За 21 март – преди основните дискусии в Кремъл, е предвиден и разговор на Си Дзинпин с руския премиер Михаил Мишустин.

Путин и Си естествено ще обсъдят по-специално конфликта в Украйна. “Ние високо ценим сдържаната, премерена позиция на китайското ръководство по този въпрос, знаем за китайския план за уреждане”, отбеляза Ушаков.

Други теми, по които ще преговарят двамата президенти, по думите на Ушаков са военнотехническото сътрудничество и енергетиката.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.