Първите временни резултати от “референдумите”: Близо 100% от гласувалите са “за” присъединяване към Русия

Първите временни резултати от “референдумите”: Близо 100% от гласувалите са “за” присъединяване към Русия

Излязоха първите временни резултати от референдумите за присъединяване към Руската федерация в четирите региона в Украйна, които се контролират от армията на Кремъл.

Те са обявени от руските държавни медии.

Според тях близо 100% от гласувалите в Херсонска и Запорожка области, както и в ЛНР и ДНР са “за” анексиране.

С около една пета от преброените гласове се съобщава, че огромно мнозинство е гласувало в полза на присъединяването към Русия:

97% в Херсонска област
98% в Запорожие
98% в „Донецка народна република“
98% в „Луганска народна република“

Украйна и западните държави нарекоха референдумите „измама“.

„Избирателните комисии и в четирите области съобщиха, че предварителните резултати от референдума ще бъдат готови във вторник вечерта“, пишат от държавната ТАСС.

Окончателните резултати, според Централните избирателни комисии на ДНР и ЛНР, ще бъдат обобщени в рамките на пет дни в съответствие със законодателството на републиките.

Референдумът се счита за валиден, ако повече от половината от всички регистрирани гласоподаватели дадат положителен отговор, съобщиха от ДНР и ЛНР.

И в четирите региона референдумите бяха счетени за валидни още на третия ден от гласуването, когато избирателната активност надхвърли 50%. Към понеделник вечерта в ДНР в референдума са участвали 86,89% от хората, в Херсонска област – 63,58%, в Запорожка – 66,43%, твърдят от държавната руска медия.

Според редица съобщения обаче хората в украинските региони са били принудени да участват.

Източник: Фрог нюз

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.