Радев: Това, което се случва в Перник, е само най-видимият резултат от управлението на ГЕРБ

Радев: Това, което се случва в Перник, е само най-видимият резултат от управлението на ГЕРБ Липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпад на държавността.

Това, което се случва в Перник, е само най-видимият резултат от такъв стил на
управление, каза президентът Румен Радев на Брифинг пред медиите в Белово.

Списъкът с проблеми може да се разшири и с нерегламентираните сметища, и африканската чума по свинете, проблемите в енергетиката, здравеопазването и образованието.

Виждаме как „пожарите“ се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но такива похвати вече изчерпват своята ефективност, защото проблемите остават.

Едно управление не трябва да разрешава кризи, то не бива да допуска те да възникват. В тази насока е много важно да имаме друг подход – с ясна визия, с експертиза, реформи и воля, защото да удържаш властта и да управляваш ефективно са две различни неща.

Не се меся в работата на съда и на прокуратурата, но очаквам не само показност, очаквам ефективно и всеобхватно разследване.

Очаквам разрешаване на тази криза в полза на гражданите на Перник и не само на тях, защото хиляди българи са изправени пред същия проблем, заявих днес пред журналисти в Белово. / informiran

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.