Рашков показа документ: Досъдебното производство към Асен Василев е политически акт на прокуратурата

Рашков показа документ: Досъдебното производство към Асен Василев е политически акт на прокуратурата Има досъдебно производство към вицепремера Асен Василев, няма никакво съмнение.

Досъдебното производство към Асен Василев е политически акт на прокуратурата. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков и показа документа.
Той показа и документите на досъдебното производство, което е образувано. Рашков заяви да се попита Специализираната прокуратура защо твърди обратното.

Свикнахме вече с това от там да се получават неверни данни, да не кажа да се лъже, заяви той.

В документите се съдържа сигнал на Георги Самуилов до главния прокурор, където той подробно разказва за среща, която е имал Асен Василев с бизнеса, включително е провел разговор със Самуилов. Той описва няколко факта, които са се случили на 13 и 14 март тази година. Става въпрос за спекулата с горивата. Твърди, че Василев едва ли не е извършил някакво престъпление по отношение на самия него, обясни Бойко Рашков.

Отделен е въпросът дали има данни за престъпление тук. Толкова много са бързали, че са написали, че законен повод е съобщение от органите на МВР до Специализираната прокуратура, което е откровена лъжа. Материали от МВР до Спецпрокуратурата няма. Има сигнал от Георги Самуилов, който има пряк достъп до главния прокурор. След като той незабавно се е задействал, материалите са изпратени“, уточни още вътрешният министър.

Разбира се, от това нищо няма да излезе. Това е злоупотреба с право от прокуратурата, тъй като вътре няма достатъчно данни за каквото и да било престъпление, категоричен бе той.

По думите на вътрешния министър е интересно защо Специализираната прокуратура продължава да лъже, че производство срещу Асен Василев няма.

Той коментира и ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова: Първо доказателство – от от сдружение БОЕЦ, второ от един човек в Дубай, трето – доклад на Агенция за финансова инспекция за 559 млн. лв. Тези пари не са влезли в хазната. И прокуратурата е направила всичко възможно да не приключи това производство. И говорителката на прокуратурата казва, че търсенето на отговорност от бившия финансов министър била следствена тайна, разкри Рашков.

Тези неща, които изтъкнах, не са ли достатъчно за неотложност на ареста. Всеки без да се казва Борисов или Горанов ще бъде привлечен към отговорност за тези неща. Или прокуратурата е чадърът за тези неща. За тях възмездие и до момента няма. А е констатирано, че нашата държава е ощетена от половин милиард., посочи той.
Не избързахме с ареста, даже се забавихме. При обиските не са открити вещи и предмети с пряко отношение по въпроса. Но е открито, че Севда Арнаудова е следяла много внимателно какво е правил Божков, това е изводът на полицаите, каза още Рашков.

Кой каквото е надробил да си го сърба. Но се наслушах на нелепости от прокуратурата, че не може да бъде разпитан. Да прочетат НПК. Законът казва ясно и точно какво трябва да се направи, обясни министърът.

Тези лица трябва да понесат отговорност, не казвам каква, категоричен бе Рашков.
Както много други случаи на злоупотреби и кражби на ГЕРБ, които не стигнаха до съдебна зала, така ще потъне и този случай. Очевидно от ЕНП не знаеха фактическите обстоятелства. Те не се задълбочиха в материята.

И Манфред Вебер каза, че няма материали. Но аз ще покажа, че Борисов е напуснал МВР, защото не е искал да се деполитизира и е бил член на БКП. Може би Вебер не знае, че Борисов е гравитирал около силови групировки, които извършваха престъпления. И в резултат на тези ограбвания, някои са доста богати хора. И този ръководител на ГЕРБ е бил сред тях. Вебер трябва да го знае, коментира министърът.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.