Русия вдига десантна крепост за “крилатата пехота” в Крим

Русия вдига десантна крепост за "крилатата пехота" в Крим

Редовните заплахи на киевските реваншисти “да си върнем Крим по силов път”, заставиха Русия да вземе превантивни мерки

Отговор на агресивните нападки по адрес на руския регион е укрепването на гарнизоните в Крим.

Включително и с дислоцирането на най-боеспособните и подготвени съединения и части, съобщава тв Звезда по повод Деня на въздушно десантните войски (ВДВ), който се отбелязва днес в Русия.

Информацията, че ВДВ ще имат пълноценен десантно-щурмови полк в Джанкой обяви на празнична пресконференция началникът на щаба и първи заместник-командващ на ВДВ, героят на Русия генерал-лейтенант Николай Игнатов.

Той уточни, че първият батальон от новият ударен полк ще се появи в Крим през 2017 г., а до края на 2018 г. цялата воинска част ще бъде окомплектована в щатната си структура с техника и въоръжение.

През 2016 г. ВДВ на Русия отбелязват 86 години от създаването си и днес бяха поздравени от върховния главнокомандващ на руските въоръжени сили Владимир Путин.
Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.