Сирийската армия отправи страшно предупреждение към терористите

Сирийската армия отправи страшно предупреждение към терористите

Сирийската армия предупреди, че всеки който остане в Алепо и не се възползва от предложението да го напусне доброволно, го очаква “неизбежна участ”, предаде Ройтерс.

В издаденото късно снощи предупреждение се казва, че армията е прекъснала снабдителните линии на бунтовниците в северната част на града и че разполага с точна информация за разположението на техните стрелкови позиции и оръжейни складове там.

Всички опозиционни бойци са призовани да сложат оръжие и да напуснат града, съобщи БТА.

По-рано вчера сирийското военно командване обяви, че намалява въздушните си удари и обстрела на Източен Алепо, намиращ се в ръцете на бунтовниците, с цел да бъде облекчена тежката хуманитарна ситуация там и да могат хората да се преместят към по-безопасни зони, ако пожелаят.

Сирийската армия, подкрепяна от шиитски милиции от Иран и Ливан, както и от руската военна авиация, започна офанзива срещу Източен Алепо на 19 септември след провала на едноседмичното примирие.

Офанзивата започна с една от най-интензивните бомбардировки в сирийската война досега.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.