Си Дзинпин с пророчество за Путин, Западът изтръпна. Ключови моменти от срещата в Москва / ВИДЕО

Си Дзинпин с пророчество за Путин, Западът изтръпна. Ключови моменти от срещата в Москва / ВИДЕО „Руският президент Владимир Путин ще бъде преизбран през 2024 г.“, това каза държавният глава на Китай Си Цзинпин, предаде Би Би Си.

Ръководителят на азиатската държава пристигна днес в Москва.

Преди началото на срещата си на четири очи в Кремъл лидерът на Китайската народна република заяви: Гражданите на Руската федерация ще подкрепят своя президент и ще преизберат господин Владимир Путин за държавен глава на изборите през следващата година.

„Благодарение на ръководството на господин Владимир Путин Русия постигна много успехи във всички области на живота. Ето защо аз съм твърдо убеден, че гражданите на страната ще гласуват за него“, каза Си Цзинпин.

Домакинът от своя страна каза: Добре дошли в Русия, скъпи приятелю.

„Аз знам, че Вие лично и всички наши приятели в Китай имате конструктивен подход по отношение на всички важни въпроси, които засягат света“, каза още президентът на Русия.

В Кремъл се провежда неофициална среща между президента на Русия Владимир Путин и президента на Китай Си Дзинпин. На срещата руският президент каза, че се е запознал внимателно с мирния план на Китай за прекратяване на войната в Украйна.

„Винаги сме отворени към преговорния процес. Със сигурност ще обсъдим всички тези въпроси, включително вашите инициативи, които ние безусловно уважаваме“, каза Путин.

Руският лидер каза, че Русия и Китай имат „много общи задачи и цели“.

„Знам, че вие лично, всички наши китайски приятели обръщате голямо внимание на развитието на руско-китайските отношения, заемате справедлива, балансирана позиция по най-належащите международни проблеми“, каза Путин.

Президентът на Русия оцени колко много е постигнал Китай:

„Китай създаде много ефективна система за развитие на икономиката и укрепване на държавата. Тя е много по-ефективна, отколкото в други страни“, каза Путин и добави, че това е „очевиден факт“.

Държавният глава отбеляза личния принос на Си Дзинпин:

„Сигурен съм, че под Ваше ръководство Китай ще направи по-нататъшни стъпки в своето развитие и, разбира се, ще постигне целите, които си поставихте, г-н председател“, обърна се ръководителят на Руската федерация към китайския президент.

В отговор Си Дзинпин нарече Путин „скъп приятел“, под чието ръководство „Русия постигна значителен напредък в просперитета на страната“.

„Сигурен съм, че руският народ силно ще ви подкрепя във вашите добри начинания“, добави той.

Официалната среща на Владимир Путин със Си Дзинпин ще се проведе утре в Големия Кремълски дворец. Визитата на китайския лидер в Русия ще продължи от 20 до 22 март.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.