Става напечено! Сирийската армия е свалила израелски военен самолет и дрон

Става напечено! Сирийската армия е свалила израелски военен самолет и дрон

Сирийската армия е свалила военен самолет и дрон на израелските въоръжени сили след атаката на израелските ВВС в провинция Ел-Кунейтра, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии.

От своя страна израелските военни опровергаха тези съобщения и отричат тяхната авиация да е понесла някакви загуби. Все пак военните в Йерусалим признават, че самолетите им са били атакувани с ракети “земя-въздух”.

“В нито един от етапите на операцията сигурността на израелските летателни апарати не е била поставяна под заплаха”, заяви представителят на армейската пресслужба майор Арие Шаликар.

По-рано армията на Израел съобщи, че през нощта срещу вторник бойната авиация е атакувала позиции на сирийските войски в отговор на поредния снаряд, изстрелян по контролираната от еврейската държава част от Голанските възвишения.

По данни на Израел по 80-километровата граница между двете страни има не само подразделения на сирийската правителствена армия, но и около 50 различни въоръжени групировки, сред които части на терористичните организация “Джебхат ан-Нусра” и “Ислямска държава”.
Източник: epicenter.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.