Стефан Янев: Гражданите имат право да знаят, кой определя постовете в новия кабинет

Стефан Янев: Гражданите имат право да знаят, кой определя постовете в новия кабинет Кой определя приоритетите?

Кой определя постовете в потенциалния нов кабинет, в процеса на неговото изграждане и сформиране?

Това попита служебният министър-председател Стефан Янев в началото на днешното редовно правителствено заседание пред журналисти.

Според него гражданите имат право да знаят и трябва да разбират логиката за провеждане на политическите консултации и как те ще доведат до работещо парламентарно мнозинство.

Служебният премиер изтъкна, че отговорите на тези въпроси са важни най-вече заради връзката между политическите партии, политическото представителство и гражданите – техните избиратели.

По думите му тази връзка трябва да е ясна, да е ефективна, и да съществува.

„От друга страна последователността в действията, в политическото говорене, е именно онзи предсказуем и необходим елемент от тази връзка между граждани, избиратели и политическите партии, която, ако не съществува или не е устойчива, се наказва от избирателите“, добави Стефан Янев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.