Сульо и Пульо от улицата могат да станат депутати. Както се казва: от всеки идиот – депутатин!

Сульо и Пульо от улицата могат да станат депутати. Както се казва: от всеки идиот – депутатин! КОЕ Е ПО-ОТГОВОРНО – ДА УПРАВЛЯВАШ МОСКВИЧ ИЛИ ДЪРЖАВА?

Скоро с една позната коментирахме какви са изискванията за народен представител.

Какво беше учудването й, когато казах, че общо взето, Сульо и Пульо от улицата могат да станат депутати. Както се казва: от всеки идиот – депутатин!

Вече се наслаждаваме на недоглеждането /или пък умишленото недоглеждане/ на бащиците на Конституцията от 1991 година. Ако искате да се кандидатирате за депутат, изискванията са в Конституцията – Чл. 65. (1) За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода.

Тоест всеки българин над 21 години, който не е освидетелстван идиот /странно защо за неосвидетелстваните такива няма проблеми/ и който не е в в затвора, може да ни управлява. Защото, както се знае на Територията, никакъв проблем – всеки у нас разбира от политика. И може да стане я министър, я премиер, я шеф на ПреЦедателството….

Виж, за отговорността да се управлява МПС, изискванията са по-завишени и не пускат Сульо и Пульо, изискват се поне основно образование, документ за физическа годност. Това не е шега работа. Но пък държавата може да се управлява от първият хванат от улицата идиот!

Виждате ли къде е основният проблем в държавата? Че се допусна пълни цървули да могат да стават политици. По принцип в държавата всеки, страдащ от синдрома на Мюнхаузен, всеки психопат и имбецил, неистово напъват за политическа кариера. И обикновено успяват, защото нормалните интелигентни хора са в такъв потрес от водените от предходно споменатите, че се оттеглят от надпреварата с опасения за психическото си здраве и нервна система!

Което пък дава криле на политическите имбецили! Амбицията на интелигентните и образовани хора обикновено има граници. Но на другите – няма!
Затова винаги апелирам към промяна на Конституцията.

Ама молЪ ви сЪ, бе! Поне едно свидетелство за психическа пригодност и липса на водене на отчет към съответната психиатрия ги задължете да представят – на бас, че половината кандидати ще отпаднат само на това изискване.

Останалата ще отпаднат за образованието. И не е лоша една проверка как са си взели дипломите. Защото например тъна в загадки Потресът на правото кой точно университет е завършил и как точно си е взел изпитите! Много странна история. Или пък има някакво заболяване, каращо го да забрави всичко, което е научил???

Та да завърша, призивът ми е: ДА НЕ ДОПУСКАМЕ ИМБЕЦИЛИ В ПОЛИТИКАТА! НИТО ПЪК НЕОБРАЗОВАНИ ТАКИВА!

Иначе резултатът в момента го виждаме! / Елена Гунчева, Фесйбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.