Съпругата на загиналия полицейски шеф пророкувала адската трагедия

Стихотворение, публикувано от съпругата на главен инспектор Станислав Станчев, който загина в тежка катастрофа на автомагистрала „Хемус“, кара хората да настръхват, пише Glas.bg. Само преди 4 дни жената, която в момента се бори за живота си, буквално е пророкувала трагедията. Стиховете са на Добромир Банев и са пропити с толкова тъга и усещане за безнадеждност, че естествено идва един въпрос на ум: Предчувствала ли е Кремена Станчева предстоящата трагедия? 

В понеделник ще е късно Ах, колко мъка има по света. Едни се раждат, други се разделят, а трети са на прага на смъртта, сбогуват се с последната неделя. Децата като люляци цъфтят, а люляците бързо прецъфтяват… По път поемат, стигат кръстопът, целуват, мразят, после съжаляват. И в този непрестанен кръговрат все не преставаме да бъдем лоши. Делим се с брадви, както брата с брат, а чувствата изхвърляме във кошчето. Едни се любят, повечето не. Неделята е истински коварна, пред нея всички сме на колене – от прашна София до синя Варна. Преди да цъфне люлякът, преди ръка невинна цвят да си откъсне, моли се! Яж! Обичай! Не съди! Защото в понеделник ще е късно.

(Добромир Банев)

Автомобилът, в който е пътувало семейството, беше пометен от румънски автобус. Съпругата и синът на полицейския шеф са откарани в тежко състояние в болницата в Шумен. Инцидентът е станал малко след 17 часа край бензиностанция до пътен възел „Каспичан“ в посока Шумен. Румънският автобус Setra е излязъл от бензиностанцията и се е включил в магистралата, без да изчака лекия автомобил Renault на главния път. Колата не е имала шанс да избегне автобуса и е последвал жесток удар.

На място са били изпратени екипи на полицията и пожарната от Шумен и Нови пазар, както и линейки на Центъра за спешна медицинска помощ. 42-годишният Станислав Станчев е загинал на място, а 36-годишната му съпруга и 10-годишният им син са откарани в МБАЛ – Шумен. Те са настанени в интензивното отделение с опасност за живота. Трагичната новина за смъртта на главен инспектор Станислав Станчев, който имаше безупречна репутация на полицай-професионалист, ерудиран и добър човек, потресе колегите му от Русе, както и жителите на Ветово. Той бе назначен за началник на РУ-Ветово на 12 февруари 2018 г., като преди това е бил началник на група „Криминална полиция“ към РУ-Ветово.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.