Сърбия иска от България общи патрули срещу миграция

Сърбия иска от България общи патрули срещу миграция Сръбският вицепремиер и министър на вътрешните работи Небойша Стефанович днес обсъди с българския посланик в Белград Ратко Влайков мигрантската криза и съвместната борба срещу организираната престъпност, предаде репортер на БГНЕС.

Стефанович определи “нелегалната миграция като общ проблем и за двете държави”.

Според него двете страни трябва да увеличат борбата срещу трафикантите на хора чрез смесени български и сръбски полицейски патрули по общата държавна граница.

Стефанович и Влайков определят като “много добро полицейското сътрудничество и подчертават, че има възможност за по-тясно сътрудничество в областта срещу организираната престъпност, нелегалната миграция и в областта на реадмисията”.

Българският посланик за пореден път повтори, че “България ще продължи да подкрепя Сърбия по нейния път за европейската интеграция”, се казва в официалното съобщение на сръбското вътрешно министерство.
Източник: utroruse.com

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.