Ужасът в Лондон! Ето има ли пострадали българи! Хората скачат от горящата сграда, писъци раздират дима, от който има много натровени

Ужасът в Лондон! Ето има ли пострадали българи! Хората скачат от горящата сграда, писъци раздират дима, от който има много натровени Ужасът с горящия 24-етажен блок в Лондон продължава. Въпреки опитите на пожарникарите да потушат пламъците и да изведат блокираните в сградата хора, съобщава “Дейли мейл”, цитира Блиц.

Ужасяващият инцидент във високата сграда Grenfell Tower, построена през 1974 г., в западен Лондон стана в ранните часове на деня.

Попървоначална информация взрив в един от апартаментите е предизвикал огъня. Все още не е ясно дали става въпрос за газова бутилка или нещо друго.

Според очевидци ситуацията е изключително трудна. Смята се, че има един блокиран човек на 11-ия етаж, като пожарникарите отчайващо и се опитват да стигнат до него и да го спасят.

Според един от съседите някой е скочил от около 10-15 етаж на блока в опит да се спаси от пламъците. В същото време писъци от щастие са раздрали въздуха, след като 5-годишно момиченце е било изведено от горящата сграда.

АП предава, че най-малко 15 души са натровени от дима.

Над 200 пожарникари се борят с огнената стихия, която започва от 2-я етаж на сградата и продължава до покрива.

По непотвърдена информация има няколко пострадали, които са се нагълтали с дим. По-рано посланикът ни във Великобритания съобщи, че към този момент не се съобщава за пострадали българи.
Източник: sosnovini.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.