Христо Проданов: Ако предстоящите избори са наистина честни и няма купен вот, ГЕРБ ще спаднат поне със 150 000 гласа

Христо Проданов: Ако предстоящите избори са наистина честни и няма купен вот, ГЕРБ ще спаднат поне със 150 000 гласа

Съставът на правителството е от професионалисти, всеки в своята област

„Грозно прогонване не трябва да има, но трябва да има професионалисти, които да върнат държавността – това, за което ние сме се борили. Нормално е всеки нов министър да сглоби своя екип така, че да може да работи с хора, на които има доверие.“

Това заяви народният представител от БСП Христо Проданов в ефира на Нова телевизия като допълни: „Прави впечатление, че съставът на правителството е от професионалисти всеки в своята област. Оттам нататък очакванията към тях не бива да са огромни поради две причини. Първата е, защото мандатът е твърде кратък и втората – защото нямат пари, за да извършат сериозни политически ремонти.“

В предаването “Здравей България“ Проданов заяви, че относно участието на министри на БСП е станало със санкцията на Националния съвет. „По всичко останало ние имаме принципна позиция, не се намесваме в работата на президента. Няма нищо по-логично от това в социалното министерство да има представители на Българската социалистическа партия“, каза още той.

„Ние сме били достатъчно яростна опозиция през целия мандат на 44-тото НС, като се опитахме чисто политически да направим някакво обединение в 45-тото НС, така че моделът “ГЕРБ“ да бъде трайно отстранен“, категоричен бе той като допълни, че Слави Трифонов не е поел отговорност да направи такова обединение, каквото в момента направи президента.

На 11-ти юли българските граждани ще дадат своя вот и ще кажат на кои партии разчитат да управляват България, смята Христо Проданов и допълни: „Оттам нататък е въпрос на политиците, посредством политически приоритети и решения, да се намери по-добро бъдеще за развитието на страната.“

„Аз смятам, че в доста от посланията на предизборната програма на Слави Трифонов може да се намерят допирни точки“, каза Проданов. Социалистът даде пример със семейното подоходно облагане и здравната реформа.

По думите му е напълно възможно след изборите да стигнем до същата задънена улица.

„Затова ние предлагахме с политическа мъдрост и зрялост да се направи правителство по няколко основни приоритета с хоризонт на работа до президентските избори, и да има две в едно – президентски и парламентарни избори.

Първо, за да не се харчат допълнително пари и другото, което можеше да се свърши от това правителство, беше справяне с мерките във връзка с кризата“, обясни той.

Проданов е категоричен, че ако предстоящите избори са наистина честни и няма купен вот, ГЕРБ ще спаднат поне със 150 000 гласа. „Въпросът е къде ще отидат тези гласове и според мен ще отидат пропорционално към всички останали партии“, завърши той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.