Шефът на ЦРУ бесен от „дързостта и високомерието“ на началника на руското разузнаване, Наришкин му отговори

Шефът на ЦРУ бесен от „дързостта и високомерието“ на началника на руското разузнаване, Наришкин му отговори Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс описа срещата си с директора на руското външно разузнаване Сергей Наришкин през ноември като „потискаща“.

Съдейки по описанието на срещата, от която са минали няколко месеца, Бърнс е бил шокиран от увереното поведение на колегата си и това е оставило неприятен привкус у американеца.

В интервю за CBS шефът на ЦРУ се оплака от самонадеяното и арогантно отношение на Ниришкин.

„Имаше много предизвикателно отношение от страна на г-н Наришкин. Чувство на наглост и арогантност. Чувство, което според мен отразява собственото мнение на Путин, сегашното му убеждение, че може да накара времето да работи за него, че той вярва, че може да смели украинците, че може да измори нашите европейски съюзници, че политическата умора в крайна сметка ще вземе своето. “ каза Бърнс.

„Срещата с директора на ЦРУ Уилям Бърнс в Анкара беше съдържателна и премина в комфортна атмосфера“, заяви на свой ред пред журналисти директорът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин, коментирайки думите на Бърнс за „високомерния“ си тон.

„Продължавам да имам положителна оценка за характера и резултатите от срещата с моя колега Уилям Бърнс“, уточни Наришкин.

„И аз запазвам голямо уважение към моя колега Уилям Бърнс – както като към много опитен, изкусен дипломат, така и като мой колега, който може би все още няма много опит като директор на Централното разузнавателно управление“, добави Наришкин.

По думите му, двамата с Бърнс са разговаряли 2,5 часа и „само това говори, че продължителността на срещата едва ли би била толкова дълга, ако една от страните се е държала дръзко, грубо, високомерно“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.