1302-мигранти е готова да приеме България

1302-мигранти е готова да приеме България
В ЕС са на разположение 97 982 свободни места за разселване на мигранти

Само девет държави от ЕС – Белгия, Естония, Финландия, Германия, Латвия, Люксембург, Португалия, Словения и Испания – са приели досега разселени от Италия и Гърция мигранти.
Според данни представени от Европейската комисия, общо 106 хиляди мигранти, подлежащи на разселване в ЕС по тази схема, досега са били преместени 272-ма души. В ЕС са на разположение 97 982 свободни места за разселени мигранти, показват данните.
България е съобщила, че има готовност да приеме 1302-ма души. Нашата страна е осигурила един експерт за нуждите на Европейската служба за външно действие покрай миграционната криза. В данните се посочва още, че от септември досега България е организирала един полет, осигурен от Фронтекс към Пакистан, с който е експулсирала 15 незаконно пребиваващи у нас чужденци. Нашата страна е участвала в още три полета, организирани от други държави, за прогонването на двама нигерийци, шестима грузинци и четирима пакистанци.
От септември до декември държавите от ЕС са експулсирали 683-ма мигранти без право на престой. Държавите, където са били връщани тези хора, са Пакистан, Албания, Косово, Нигерия, Армения и Грузия.
Ирландия, Дания и Великобритания имат правото да не участват в квотното разселване на мигрантите. От това задължение през декември с решение на ЕК временно бе разтоварена Швеция.
Източник:no-comment.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.