25 000 лв. глоба и условни присъди за семейство, нарушило карантината

Районен съд Петрич заседава вчера по делото срещу 45-годишните Вальо Янков и Снежана Георгиева за неспазване на карантината, която им била наложена във връзка с обявеното извънредно положение в страната.

Безкомпромисни в решенията си бяха съдиите предвид сериозността на деянието и заплахата, която семейството представлява за околните, нарушавайки разпоредбите на здравните служби да не напускат дома си, съобщи struma.com.

Вальо Янков и Снежана Георгиева бяха осъдени на лишаване от свобода за срок от 5 месеца, а присъдите им са с 3-годишен изпитателен срок. Двамата ще трябва да платят и глоби от по 10 000 лв за всеки. Третият член от семейството бе освободен от ареста след 8-дневен престой зад решетките и мярката му "задържане под стража" – отменена. Наказанието, което му наложи съдът е глоба в размер на 5000 лв и 200 часа обществено полезен труд, както и срещи с пробационен служител.

Припомняме, че тримата бяха задържани по време на масов "коронакючек" в ромската махала на Петрич на 7 април. Тогава, десетки роми излязоха на улицата и се хванаха на хоро, за да празнуват рожден ден, въпреки категоричната забрана за провеждане на подобни мероприятия в условията на извънредното положение, заради епидемията.

След светкавичната намеса на полиция и общинска охрана веселбата бързо секнала, а тримата купонджии се сдобили с бързи производства за нарушаване на закона за извънредното положение, тъй като имали предписание от РЗИ-Видин да не напускат дома си, след завръщането им от гурбет в чужбина. Общо над 10 акта бяха съставени тогава на присъстващите на забраненото празненство, дръзнали с безотговорните си действия да застрашат живота и здравето на околните.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.