40% отлив на туристическите резервации

40% отлив на туристическите резервации


Има отлив между 30 и 40% на ранните записвания за почивка в България за тази година от младежите на възраст до 25 години, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова.

На 6 февруари властите съобщиха, че ранните записвания на руски туристи за България са намалели с 25%. Тогава Ангелкова обясни, че ще опитва да обръща негативната тенденция по време на своето посещение в Москва.

През м.г. България е посрещнала 9,2 млн. чуждестранни туристи, което беше ръст от около 5% на годишна база.

В отговор на въпрос дали това е резултат от акциите на бившия вицепремиер Валери Симеонов срещу шума по морето миналото лято, тя каза, че не може да обясни каква е причината.
Коментирайки скандалите със строежите по морето тази зима, Ангелкова посочи, че това е неприятно, но почти нищо не може да се направи, защото ставало дума за заварени обекти.

По думите ѝ става въпрос за строежи в частни имоти, а когато законът е спазен, нямало как да се спре строителството.
Източник: 19min.bg

Това е официалната статистика, а неофициалната е, че бизнесът тази година ще фалира! Видими резултати, видими!

Виж още: bulnews

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.