Геополитика и отбрана – разговор с Николай Цонев + ВИДЕО

Геополитика и отбрана – разговор с Николай Цонев

„В България продължава да има една тревожност в обществото по отношение на това, което се случва близо до нашите граници“, заяви в студиото на „Денят започва“ бившият военен министър и лидер на партия “Нова алтернатива” Николай Цонев. „Съществува тревожност по отношение на това дали българската армия и Министерството на отбраната може да защити териториалната цялост на страната“, допълни той.

Цонев сравни смяната на началника на отбраната с нахлуването на министър-председателя на заседанието на Висшия съдебен съвет. „Защото се намесват политическите фактори в управлението на армията.

Виж ВИДЕОТО: ТУК

Съветът по отбрана, който взе това решение, има статут на консултативен орган и не отменя отговорността на министъра на отбраната“, подчерта Цонев. Той смята, че смяната на началника на отбраната ще доведе до напрежение в българската армия. Според Цонев има демотивация във военнослужещите в България. До 2009 г. те чувстваха перспектива и увереност.

Източник: bnt.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.