Имали бяла мафия у нас ? Вижте скандалното ВИДЕО

Имали бяла мафия у нас ? Вижте скандалното ВИДЕО
Вече знаем защо БНТ не изпълни обещанието си да излъчи веднага след коледно-новогодишната програма сваленото от 17.12.15 предаване „Открито с Валя Ахчиева”. Защото то повдига завесата на една голяма далавера, а скандалът с ваксините придобива съвсем друго измерение на фона на последните събития около отстраняването на Лютви Местан от ДПС и осветляването на активното турско влияние във вътрешната политика на страната ни, пишат glasove.com.

Според наши източници предаването на Валя Ахчиева е свалено след обаждане до ръководството от името на премиера Бойко Борисов, но интригата става доста по-голяма, след като по нареждане на прокуратурата ДАНС влезе в БНТ и взе материала, за да разследва изнесените в него факти. Изглежда, че с разследването си за износа на БЦЖ ваксини от България за Турция журналистката Валя Ахчиева е бръкнала дълбоко в далаверите не само в България, а и в съседката ни Турция.
И ако бъде излъчено в ефир това разследване, зрителите ще се запитат: „Не е ли всъщност това с ваксините една междудържавна далавера?”.
Като подредим всички известни факти и един неизвестен досега, картината се прояснява. От наши източници в Министерството на здравеопазването научихме, че турският завод „Мефар” е свързан със семейството на Ердоган. Това е заводът, който произведе петвалентните ваксини „Пентаксим”, а Турция ги изпрати на България като дарение.
Припомняме, че ваксините не са регистрирани в българската ИАЛ и нямат разрешение за употреба в България и в ЕС, защото не са преминали през контрола за безопасност в европейска лаборатория. Въпреки това същите ваксини от месеци се поставят на българските деца, което е престъпление от страна на Москов. Именно на тези ваксини бе посветено разследването на Валя Ахчиева, първата част на което бе излъчена през ноември.
От него стана ясно, че дарението на Турция трудно може да се нарече така, защото от своя страна България е дарила на южната ни съседка ваксини срещу туберкулоза, а това на практика се явява бартер. А щом е бартер, то това означава, че става дума за търговска сделка, а не за дарение.
Смайваща бе упоритостта на Петър Москов да внася проблемни ваксини от Турция – освен едните, за които споменахме, има и други, за които Явор Дачков писа в „Гласове” преди две седмици и които имат повишено количество живак. Според нашите източници Петър Москов играе ролята на посредник на сделката между кръговете около Борисов и Ердоган. Неговата задача е да я маскира и легитимира като дарение от страна на Турция. Това, а не басовете за футбол е истинската причина Петър Москов да е толкова приближен на премиера Борисов, както и да не си подаде оставката, след като собствената му партия и нейният лидер Радан Кънев излязоха в опозиция.
Източници от ДАНС разкриха за „Гласове” моменти от неизлъчената втора част на предаването на Валя Ахчиева, която бе иззета от прокуратурата. В нея журналистката проследява пътя на българските ваксини, които България изнася за Турция и които са произведени от държавната фирма „Бул Био”, намираща се под шапката на Министерството на здравеопазването с принципал Петър Москов .
Според източниците ни в ДАНС Ахчиева е записала пред камерата скандални признания на управителя на „Бул Био” д-р Любомир Димитров, които разкриват престъпни действия на кръга около министър Петър Москов. Управителят на държавната фирма обяснява как един висш държавен служител в МЗ му дал на листче адрес на посредник в Одрин, Турция, където трябвало да отиде камионът с българските ваксини. В документите обаче пише, че ваксините трябва да пристигнат в Анкара, в турското Министерство на здравеопазването. В момента службите проверяват следата с появата на този посредник по подозрение в корупция за особено големи размери
Една БЦЖ ваксина, произведена в България, в „Бул Био”, струва 1 евро. Щом премине границата и влезе в Турция обаче, тази ваксина става 8 долара. Като умножим тези 8 долара по 5 милиона дарени български ваксини на Турция, се получават 40 милиона долара.

В ДАНС разследват дали въпросният посредник в Одрин не е префактурирал пратката с БЦЖ ваксините за 40 милиона долара, както и дали определени лица не са получили комисиона от сделката. Въобще Турция се оказва любима дестинация на Петър Москов, в което на пръв поглед няма особена логика. В сайта „Афера” беше публикувано друго разследване за софтуера за пръстовите отпечатъци, който щял да бъде доставен на България пак южната ни съседка. Което пък прави възможно пръстовите отпечатъци на почти всички българи да бъдат на разположение в Турция.

Нещата обаче стават други, ако си припомним близките отношения между Борисов и Ердоган, датиращи още от първия кабинет на ГЕРБ. Още тогава бе известно, че членове на фамилията на турския премиер имат зелена светлина за бизнес в България. Като прибавим към това последните скандали около Лютви Местан и пряката намеса на турската държава в българската вътрешна политика, скандалът с ваксините се намества съвсем логично в една по-голяма картина.
ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ТУК:ВИДЕОТО

Припомняме, че и досега БНТ не е излязла с разумно обяснение за неизлъчването на втората част от разследването на Валя Ахчиева. Странно е това мълчание, след като от 20 дни предаването е предмет на коментари в много сайтове, социалните мрежи и форумите. Странно е и мълчанието на СЕМ и иначе словоохотливия му председател Георги Лозанов, който преди години се подвизаваше като говорител на свободното слово.
Източник:bnews.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.