Кремъл коментира обвиненията срещу Путин

Кремъл коментира обвиненията срещу Путин

Говорителят на Владимир Путин Дмитрий Песков коментира изявлението на представителя на американското министерство на финансите Адам Шубин пред BBC, в което Шубин заяви, че руският президент е корумпиран и присвоява предприятията на своите неприятели.

„Съдържанието на този материал на BBC са измислици и клевета, които не са базирани на реални основания“, заяви Песков пред журналисти и продължи, че „ако подобни изказвания останат без доказателства, ще бъде хвърлена сянка върху репутацията на това ведомство“. По думите му сега следва от американското министерство да представят доказателства, за да покажат, че изявлението на Шубин не се явява „голословна клевета“.

Кремъл счита, че не журналистите на BBC, а именно Шубин, в качеството си на представител на министерството, дръжи отговорност за обнародването на подозренията срещу Путин. „Всичко би било безотговорно журналистическо упражнение, ако не беше официалният коментар“, подчерта Персков. Въпреки това той добави, че случката едва ли ще се отрази негативно на отношенията между двете държави.

„Честно казано отношенията в момента не са в най-добрата им форма. В такава форма, че подобна лъжа едва ли би могла да ги усложни още повече“, поясни Песков. Той си позволи да се пошегува с твърденията, че Путин има яхти.

„Аз знам, че президентът няма яхта. Това аз го знам“, каза с насмешка Песков, адресирайки информацията в медиите, че след сватбата си миналата година е почивал на яхта.

Вчера BBC представи филма „Тайните богаства на Путин“, в който беше включен и коментарът на представителя на американското министерство на финансите Адам Шубин. В кадрите Шубин споделя наблюденията на американските власти относно състоянието на Путин.

„Ние сме виждали как той (Путин) прави своите приятели и близки съюзници по-богати и изключва онези, които не са от приятелския му кръг и не заемат държавни длъжности. Независимо дали става въпрос за енергийното богатство на Русия или други държавни договори, той пренасочва това към онези, коит, както той мисли, ще му служат, и отстранява онези, в които се съмнява. Според мен това е корупция“, заключи Шубин.
Източник:vidinvest.com

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.