Миков: Напрежението расте, предсрочните избори изглеждат реални

Миков: Напрежението расте, предсрочните избори изглеждат реални

“Не изключвам възможността през тази година изборите да са две в едно – за президент и предсрочни парламентарни”, каза днес във варненското село Гроздьово лидерът на БСП Михаил Миков. Според него дали ще се стигне до предсрочен вот за Народно събрание зависи от това доколко българите ще продължат да търпят такъв тип управление на безпътица и дали в конструкцията на управлението може да се постигне стабилност.

Политическият процес през последните седмици става все по-напрегнат, особено след гласуването с малцинствена подкрепа на промените в кабинета, посочи Миков.

Според него управляващата в момента коалиция е нестабилна и не се крепи на принципи и политики, а върху разпределение на власт.

Предстоят много трусове в различни сфери, каза още Миков. По думите му през април ще има сериозно напрежение в здравеопазването.

Тогава стотици българи, които си плащат редовно вноските, няма да могат да получават навременна медицинска помощ, прогнозира лидерът на БСП. Той прогнозира и ескалация на напрежението в системата на образованието.

За предстоящите избори за президент Миков каза, че кандидатите на БСП ще бъдат обсъждани и обявени след конгреса на партията в началото на май. Според него дотогава основната задача за БСП е да се стегне организационно и в рамките на отчетно-изборната кампания да бъдат обсъдени политики, които да са алтернатива на днешното управление.

За президентските избор ще си партнираме с всеки, който очертае ясна политика, която съвпада с нашите виждания за необходимата лява алтернатива, каза Миков.

Той уточни, че и АБВ, и всички останали партии, които приемат, че президентската институция трябва да отговаря много повече на националните интереси, са добре дошли като партньори на БСП.

В село Гроздьово днес Михаил Миков се включи в поклонението пред паметника на партизаните от четата “Народна дума”, водили сражение в местност край селището през 1943 година.
Източник: glasove.com

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.