Патриарх Неофит ще бъде награден в Москва за особени заслуги към правителството

Патриарх Неофит ще бъде награден в Москва за особени заслуги към правителството
Награждават в Москва патриарх Неофит за особени заслуги към православието
Церемонията ще се състои на 9 март 2016 г. в храма „Христос Спасител” в Москва
Негово Светейшество Българския патриарх Неофит ще бъде награден за изключителните си заслуги по укрепването на единството на православните народи. Инициативата е на Международният обществен фонд „Единство на православните народи” (МОФЕПН).

Освен това ще бъде и награден за утвърждаване и популяризиране на християнските ценности в обществото, съобщават от Светия синод на Българската православна църква.

По този повод на 12 януари председателят на Фонда професор Валерий Алексеев ще пристигне в България и ще се срещне лично със Светейшия Български патриарх Неофит. Припомняме, че на своето заседание на 25 ноември Президиумът, Попечителският съвет и Комисията на Международния обществен фонд „Единство на православните народи” (МОФЕПН) единодушно са взели решение премията на Фонда за 2015 година да бъде присъдена на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Церемонията по награждаването ще се състои на 9 март 2016 г. в храма „Христос Спасител” в Москва. Премията на МОФЕПН се присъжда на държавни, религиозни, политически, културни и обществени дейци за изключителен принос в делото по укрепване на духовното и културно единство на православните народи, икономическите и политическите връзки между тях и утвърждаване в живота на обществото на високите норми на християнския морал.

Премията на Фонда за 2004 г. бе връчена на приснопаметния Български патриарх Максим!
Източник:faktor.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.