Русия и Китай изритаха Петите колони на САЩ в държавите си

Русия и Китай изритаха Петите колони на САЩ в държавите си

Бившия зам.министър на финансиите на САЩ Пол Крейг Робъртс коментира уверените стъпки, които Русия и Китай предприеха, за да изгонят т.нар. „неправителствени организации“, които САЩ използват като геополитически инструмент за вътрешно влияние в суверенни държави. Пекин и Москва обаче не откриват „топлата вода“ – същите закони срещу НПО-та, финансирани от чужди държави на първо място отдавна действат в самата САЩ и други държави като Израел

bulpress.info публикува превод на статията на Пол Крейг Робъртс – „Washington’s Fifth Columns Inside Russia and China Paul Craig Roberts“, в която идеологът на т.нар. „Рейгъномика“ коментира несполучливите опити на САЩ да дестабилизира отвътре Китай и Русия, ползвайки добре познатия си инструмент на т.нар. „неправителствени организации“.

Бяха нужни две десетилетия на Русия и Китай, за да разберат, че под „про-демокрация“ и „човешки права“ организациите и фондациите, финансирани пряко от САЩ и Държавния департамент, опериращи в техните страни имат една единствена роля: да тласкат хегемонията на Вашингтон напред и да ги дестабилизират. Да обезсилят Китай и Русия, за да не могат да се съпротивляват на американската световна доминация.

Петите колони на САЩ организираха т.нар. „цветни революции“ в бивши руски провинции, например Грузия и Украйна.

Когато Путин беше избран с убедителна победа, Вашингтон имаше възможност да използва своята Пета колона, за да организира хиляден протест мигновенно по руските улици, който да успори легитимната му победа в президентската надпревара. Тези протести обаче нямаха никакъв ефект, тъй като 89% от избирателите бяха гласували доверието си именно на Владимир Путин. Голяма част от противниците на Путин тогава, от останалите 11%, смятаха че той е твърде мек спрямо западната агресия срещу Русия и това е причина да не го подкрепят. Реално, САЩ имат влияние над неолибералната опозиция, която съставлява около 1-2% от населението и получава горе-долу толкова подкрепа и на всички избори. Това малцинство е финансирано от Съединените щати.

Но способността на Вашингтон да организира няколкохиляден протест мигновенно до ден днешен има ефект над останалите западни държави, които наистина вярват, че Путин е „откраднал победата“ и митинга е бил съвсем непринуден и спонтанен. Те вярват, че руския президент целял да възроди Съветския съюз и да сломи Запада. Въпреки че ако погледнем, ще видим, че НАТО обгражда Русия по границите й. Водейки политика, базираща се на тези внушени от Щатите страхове, Запада сам се самоунищожава.

Китай, който беше твърде зает и разсеян с икономическия си просперитет и забогатяване беше лесна мишена за Вашингтон. „Фондация Рокфелер“ в Китай поддържа про-американски китайски професори и ги финансира, за да пропагандират в китайските университети. Американските корпорации, действащи в Китай започнаха да назначават китайски политици от висшият ешалон на властта, за да ги контролират чрез финансовата им зависимост от тях. Целта е проста – да бъде компроментирана лоялността на тези китайски политици към интересите на собствената им държава.

Надявайки се, че са успели, Вашингтон набра смелост, за да организира чрез своите НПО-та, бунтовете и протестите в Хонг Конг, внушавайки си, че те ще се разпространят и в самия Китай, а политиците от управляващата класа, купени с американските пари, ще помогнат за това.

Русия и Китай най-накрая се усетиха. Невероятно е, че правителствата на тези две държави, които Вашингтон определя като „заплаха за националната сигурност на САЩ“ бяха толкова толерантни към финансираните от чужда държава НПО-та толкова дълго време. Това вдъхнови неоконите в официален Вашингтон да тласнат света по-близо до световния конфликт.

Почти едновременно Китай и Русия приеха закони, които да регулират по-строго, или дори да позволят прогонването от страните си, организациите и фондациите, финансирани от чужди държави.

Ние американците трябва да бъдем по-смирени, а не нагли. Ние трябва да осъзнаем, че не Русия и Китай, или пък Хюсеи, Кадафи, Асад, Йемен, Пакистан или Сомалия са заплахата за САЩ. Не. Заплахата идва от неоконите и тяхната войнствена идеология.
Автор: Пол Крейг Робъртс (превод: Alter Information)за вас публикува bulpress.info
Източник:alterinformation.wordpress.com

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.