Варненските моторджии: Февруари ще е месец на протестите

Варненските моторджии: Февруари ще е месец на протестите

Над 100 моторджии протестираха срещу държавния рекет пред Катедралния храм във Варна, предаде БГНЕС.
За 15 минути те блокираха пътните артерии в двете посоки пред Катедралния храм “Свето успение Богородично” .

Недоволството на представителите на мотоклубовете в града е предизвикано от въведената в началото на тази година промяна регистрациите на превозните средства да се прекратяват служебно при неплатена навреме застраховка “Гражданска отговорност”.
„Поредното безумно политическо решение в полза на частни лобита и в ущърб на народа и обикновения гражданин. Ние ще излезем, за да покажем своето недоволство”, заявяват инициаторите. Мотористите настояват за отмяна на мярката, преразглеждане на новоприетия Застрахователен кодекс с включване на възможност за сключване на срочна застраховка под една година.

Те искат и отпадане на задължителния характер за наличие на годишна “Гражданска отговорност” при притежание, който да важи само при управление на МПС.

Източник:pik.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.