Вот на недоверие към кабинета заради тоталния разпад в здравеопазването

Вот на недоверие към кабинета заради тоталния разпад в здравеопазването
Вот на недоверие към кабинета ще има. Той ще е най-вероятно заради тоталния разпад в здравеопазването. Около това са се обединили, макар и на първоначален етап, депутатите от БСП, ДПС и БДЦ.

Състояха се първите две срещи на инициаторите от БСП за искане на вот на недоверие – с представителите на ДПС и БДЦ в парламента.

Опозицията има достатъчно поводи да внесе първия си вот на недоверие именно към ресора на Петър Москов.

Скандалите около здравния министър и неговото министерство не стихват – от ограничения достъп на хората в отдалечените места до здравни грижи до скандала с ваксините и спряното предаване на Валя Ахчиева от БНТ и замисленото въвеждане на пръстови отпечатъци, срещу което хората по социалните мрежи се готвят да дадат отпор с протести.

Припомняме, че ДПС още миналата пролет имаше готовност и дори заговори за внасяне на вот на недоверие за здравната политика покрай скандалното намерение за приватизация на държавните болници, заложено в закона за здравното осигуряване. Тогава премиерът Бойко Борисов загаси пожара преди да е пламнал, като нареди това да отпадне от закона, като призова ДПС за малко търпение към Москов.

Примерните теми, които бяха поставени на обсъждане от социалистите на днешните консултации, освен ресора на Москов, бяха също и социалната сфера с демографската криза и несправянето на МВР с ескалацията на престъпността.

ДПС пък добави четвърта тема – вот за цялостна политика, и се разбра с БСП след вторник нататък разговорите да продължат. Именно във вторник се очаква парламентарните групи да вземат вече официално решенията си на своите заседания.

Вероятно в сряда ще е следващият кръг разговори и ще стане ясна окончателно темата на вота.
Източник:alarmanews.com

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.