Жельо Бойчев: Москов щеше да е в ареста, ако бяхме Румъния

Жельо Бойчев: Москов щеше да е в ареста, ако бяхме Румъния


Москов не получава нито една пряка подкрепа, с изключение на ПФ, за водената от него политика. Забелязва се самотата на министър Москов. Престоят на Москов е като воденичен камък на това правителство, който ще го тегли към дъното. Той ще генерира скандал след скандал. Това заяви пред Фрог нюз народният представител от БСП Жельо Бойчев, един от вносителите на вота на недоверие към д-р Петър Москов.

Д-р Москов прекъсна на няколко поколения български деца имунопрофилактиката. Едва ли трябва да търсиш друга причина да искаш оставката на един министър. Законодателят много ясно е разписал отговорността на министъра по този въпрос и той не може да избяга от това.

Вижда се натискът, който беше оказван да се подменят документи, да се набавят документи с невярно съдържание. Жалко, че не сме Румъния! Ако бяхме, Москов щеше да е арестуван. Надявам се, че започналата проверка ще приключи с много ясни констатации, продължи народният представител по темата за ваксините.

Няма отговор за това защо се изнасят ваксини от България, на каква цена се изнасят. Къде е отишла печалбата при продаване на тези продукти? Другият скандал е разливането на друг тип ваксини в Турция. Защо се изнася такъв неразлят продукт, защо се пакетира в Турция?

По този начин се изнася печалбата в южната ни съседка. Историята с Турция се влачи от Министерство на здравеопазването от много години. Да припомня, че през 2011 г. има задържан турски гражданин с 450 000 евро – представител на турска компания. На летището го е чакал зам.-министър. Преписката не се развива, не се работи по нея. Твърди се, че тази сума е била за държавната „Бул Био” и ръководството на МЗ. „Бул Био” има патенти, разработени лекарствени продукти, които се продават на други пазари и не виждам защо държавата трябва да се отказва от своята печалба. Всички тези неща се пазят в дълбока тайна.

Бойчев загатна и за друг тип далавери, които се правят със знанието на МЗ: Как се обслужват големите частни болници? Не е ли министерството инструмент, с който много умело се подпомага закупувенето на едни частни болници или смяната на собствеността. Ще се окаже, че една от най-големите частни болници си сменя собственика. И ако случайно собствеността стане турска?! И ако се окаже, че Касата е отказала да плаща последните месеци?!

d93536070aa1c06fc644363777e1978d

Източник:svobodnoslovo.eu

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.