Нинова предупреждава, че може да се скъса стената на язовир Бели Искър, ако не се укрепи

Нинова предупреждава, че може да се скъса стената на язовир Бели Искър, ако не се укрепи

Искаме да мине вота на недоверие, защото работим за промяна на управлението.

ГЕРБ сега трябва да отговаря за това, което са направили в управлението. Нека да дойдат избори.

Това коментира в ефира на Нова тв лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщава Petel.bg

Вотът на недоверие не е само заради водата в Перник. Проблемът е национален с управлението на водите. Вчера столичните общински съветници се събрали без никакви документи и решили да се прехвърли вода от един язовир в друг. Утре сме поканили всички известни и авторитетни хидроинженери и енергийни специалисти, които са строили тези всичките съоръжения навремето. Които знаят какъв е капацитета им, къде може да има връзки, къде има опасности, какво да се избегне.

Тези всички хора ще бъдат на „Позитано“. В момента политиците трябва да стъпим на експертиза. Никакви такива политически заигравки, популистки неща не бива. Искам утре да чуя хората, които наистина разбират и тогава да се предприемат мерки, коментира Нинова.

Стената на язовир Бели Искър трябва да се укрепи преди да се въведе спасителния план за Перник. Защото не се ли укрепи стената, тя може да се скъса.

Те затова обясниха, че прихванатата вода влее ли се в язовира веднага тръбва да се отпусне по мрежата, именно заради това, че стената на язовира е компрометирана, коментира Нинова.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.