Тотално беззаконие в България: Всеки българин може по напълно легален начин да се превърне в длъжник

Тотално беззаконие в България: Всеки българин може по напълно легален начин да се превърне в длъжник Докога в България няма да имат българските граждани сигурност в държавата, която живеят. Докога в страната ще се шири такова абсурдно беззаконие?

Цветанка Иванова от Враца е обикновена и изрядна българка, която заработва парите си с много труд. Тя в рамките на 10 години е работила тежък труд, след което е успяла да събере 35 000 лв. Обаче в един „прекрасен“ ден в абсурдната държава България тя установява, че сметката и е източена, при това напълно законно, предаде бТВ.

Пострадалата българска гражданка тръгва по следите на някакъв си Спас, който живеел в циганския квартал в София „Христо Ботев“. Установява се, че лист хартия „Запис на заповед“, е единственото доказателство, че тя е длъжник на Спас от циганската махала в София. Отдолу на този лист имало подпис, за който потърпевшата твърди, че не е неин.

Докато Цветанка е пред инфаркт, столичният адвокат Симеон Рачев Миков предоставя хартийката пред Врачанския районен съд. Та на нея пише, че Цветанка Иванова дължи на Спас 55 000 лв. Още на следващия ден съдия Емил Кръстев узаконява записа на заповед и издава изпълнителен лист за събирането на задължението.

Врачанските магистрати отказват коментар, като се оправдават със закона, че бил такъв и всеки можело да изкара длъжник всекиго. Истинността на листа хартия, който се води за документ не се проверява, а длъжникът сам трябва да доказва, че това не е истина, което е тотален абсурд.

Ходенето по мъките на Цветанка обаче не спира дотук, като сумата, която дължи на Спас нараснала на 72 000 лв. Тя научила, че апартаментът и в София е обявен за продаване, като чрез него оцелявала, давайки го под наем.

От бТВ намират Спас в циганския квартал, който категорично отрича, че познава Цветанка и е давал пари, които след това да ги прибира по съдебен път.

Оказва се, че цялата измамна схема е извършена с пълномощно и договор за правна помощ от адв. Симеон Рачев Миков от Софийската адвокатска колегия, като именно в неговата сметка са прехвърлени 35 000 лв. на потърпевшата.

Адвокат Миков се опита да изгони екипа на бТВ, след което заяви, че не коментира клиентите си, а затова си имало прокуратура, която да го разследвала.

Според закона длъжникът трябва да бъде информиран за предстоящата конфискация на имуществото му, а Цветанка Иванова не е била уведомена.

Оказва се, че всеки българи може да се окаже в положението на Цветанка. Достатъчно е само лист хартия да бъде представен за документ с фалшив подпис и всеки българин може по напълно легален начин да се превърне в длъжник. Листът хартия не се проверява по никакъв начин от съда, а времето за реакция на потърпевшия е прекалено малко. Това са около 2 седмици и то, ако получиш бележка на адреса, на който живееш. Измамниците обаче се целят в хора, които може до последно да не разберат, че са станали жертви на тяхното престъпление.

„Това е една стена, срещу която жената, ако се изправи, ще си счупи главата”, коментира в студиото на „Тази сутрин” адв. Николай Ганев. Той посочи, че работи по 4 такива случая и една година не може да спре изпълнението даже и след установяване на подправен подпис.

Излиза, че в България цари пълна безстопанственост и беззаконие.
Източник: bultimes.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.