Корнелия Нинова: От допитването в БСП се изплаши задкулисието, защото знаят, че 99.99 % от членовете и симпатизантите ще кажат “Никога коалиция с ГЕРБ”

Корнелия Нинова: От допитването в БСП се изплаши задкулисието, защото знаят, че 99.99 % от членовете и симпатизантите ще кажат "Никога коалиция с ГЕРБ" От допитването в БСП се изплаши задкулисието, защото знаят, че 99.99 % от членовете и симпатизантите ще кажат „Никога коалиция с ГЕРБ“.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Според червената лидерка отговорът от допитването в БСП ще е „Никога коалиция с ГЕРБ“. „Аз си познавам партията, но и те знаят какъв ще е отговорът“, каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова отрече, че може да бъде кандидат за президент.
„В никакъв случай! Нито ще бъда, нито имам намерения“, каза тя. На въпрос дали тя ще е премиер, ако спечелят изборите, Нинова отговори: „Ще го решаваме след изборите“.

Тя нарече „гигантска манипулация и лъжа“, информацията, че се е разбрала с Бойко Борисов за коалиция и отново отрече, че е в конфликт с президента Румен Радев.

„Виждам тази гигантска манипулация и лъжа, която напоследък се опитват да внушат различни хора с различни убеждения. Повод им даде моето изказване пред ЦИК. Там казах: следизборни коалиции ще правим след допитване. Очаквах тези хора да реагират по-умно. Какво се случва? Веднага използваха тези думи, за да започнат внушенията, че щом ще питаме членовете и симпатизантите, значи сме се договорили с ГЕРБ. Кой се изплаши от това изречение? Кой се изплаши от изречението ще питаме членовете на партията?“, запита Нинова.

„Изплашиха се точно тези хора, в чиито глави от сега се върти голяма коалиция с ГЕРБ. Задкулисието винаги се страхува от допитване, от мнението на хората. Тези хора, които внушават, знаят какво мисли партията. Знаят, че 99.99 % от членовете и симпатизантите на БСП ще кажат: „Никога коалиция с ГЕРБ“. Те знаят моето мнение, защото четири години са се опитвали да го прекършват“, каза още Нинова.

Според нея ще се появят и други аргументи срещу допитването. По думите й някои ще кажат, че това е тромава процедура и ще забави съставянето на кабинет.

„Задкулисието винаги се плаши от това да питате хората. Тези, които те овластяват трябва тях да питаш. За това направихме прекия избор, тогава съпротивата беше същата“, коментира още лидерът на БСП.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.