Мая Манолова: Управлението и в София, и в България е диктатура

Мая Манолова: Управлението и в София, и в България е диктатура

Като диктатура определям управлението на София и България и това е залогът на балотажите – да променим това, защото изборите в столицата ще дадат знак за цялата страна дали сме узрели.

Това коментира кандидатът за кмет на София Мая Манолова пред БиТиВи.

Тя отива на балотаж в неделя срещу досегашния кмет Йорданка Фандъкова. Манолова подчерта, че на изборите в неделя се избира между две „страни на барикадата“ – демокрация и диктатура.

Кандидатът за кмет бе категорична, че няма да влиза в пазарлъци с партийни централи за подкрепа на втория тур. Тя обаче призова всички, които са гласували за промяна на първия тур, да подкрепят нея. Уточни също, че за районен кмет ще гласува за кандидата, който е опонент на кандидата на ГЕРБ.

Първият тур в София показа, че протестният вот победи, смята Манолова. Според нея честният резултат ще бъде, ако промяната победи и през районните кметове на втория тур.

Тази битка не е ляво-дясно, управлението в София в момента е корумпирано, управление на приятелските кръгове, на кмета в сянка, който диктува реалните решения, подчерта Манолова. Тя призова гражданите да гласуват в неделя, защото по нейните думи всеки истински глас убива купен глас. Както се управлява София, така се управляваше и предизборната кампания на Фандъкова, коментира още Манолова. И припомни резултатите в ромските секции, където сегашният кмет получава над 90% от гласовете. Къде са правоохранителните органи, попита бившият омбудсман. По думите й „мутрите се впуснаха да се борят за власт“. Стигнаха до Несебър, но не стигнаха до Филиповци и Факултета, защо?, попита отново Манолова. Очаквам органите на реда да проявят повече активност на балотажа, защото се очаква всички представители на подземния свят да се включат в изборите, призова кандидатът за кмет.

Две трети от хората в София не пожелаха ГЕРБ да ги управлява, каза още Манолова. И подчерта, че резултатът й не е постижение само на една партия или на един човек, а е резултат от желанието на хората за промяна. Тя бе категорична, че балотаж в София е голям пробив, а пробивът са го направили гражданите.

Готова съм да седна на една маса с представители на партиите, които искат промяна и да обсъдим как да преборим модела в неделя, подчерта още Манолова и добави, че се чувства подготвена да ръководи Столична община. Гласувайте в неделя, гражданите имаме шанс да победим модела на управление на София и на България, призова Мая Манолова. /  в-к „Дума

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.