Председателят на Държавната дума на Русия поиска трибунал за Зеленски

Председателят на Държавната дума на Русия поиска трибунал за Зеленски Киевският режим заслужава най-тежкото наказание за такива зверства като разстрела на пленени руски войници, украинският президент Володимир Зеленски трябва да бъде съден от трибунал.

Това съобщи в канала си в Telegram председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

„Всеки е виждал доказателства как украинските нацисти стрелят по нашите войници легнали, без оръжие. Ето как се държат нацистите. Киевският режим заслужава най-тежкото наказание за своите зверства“, пише той.

Според Володин „Зеленски трябва да бъде съден“, той „трябва да бъде изправен пред трибунал“.

„Страните, които сътрудничат на киевския режим, трябва да разберат, че подкрепят нацистката държава, садисти, чиито ръце са до лактите в кръв“, каза още той.

По-рано Следственият комитет (СК) на Русия образува наказателно дело за масова екзекуция на пленени руски военнослужещи от представители на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Както беше съобщено в петък от пресслужбата на Следствения комитет, основание за образуване на делото беше видео, в което украинските военни застрелват най-малко 11 невъоръжени руски военнослужещи, заловени от тях на територията на Луганската народна република.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.