Путин размаха пръст от Китай за Сирия

Путин размаха пръст от Китай за Сирия

На неформална среща лидерите на Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР в китайския град Ханчжоу, където тече срещата на върха G-20, Владимир Путин подчерта, че окончателното решаване на конфликта в Сирия може да бъде постигнато само с политически средства.

По думите му Русия и нейните партньори могат да постигнат в редица райони прекратяване на огъня и да седнат на масата за преговори.

Можем да противостоим на тероризма само като обединим усилията на всички заинтересовани страни, заяви Путин. Той посочи, че страната му е нанесла сериозен удар по терористите, а това може да се счете като ключов елемент.

На съвместна пресконференция с премиера на Великобритания Тереза Мей Барак Обама заяви, че без отстъпки от страна на Русия ще бъде сложно да се премине към нов етап на регулация на конфликта в Сирия.

Много експерти в САЩ изразяват мнението си, че двете супердържави могат да постигнат пълно съгласие по въпроса за Сирия.

Двамата президенти са предвидили среща в рамките на G-20. Тя ще се състои утре. Засега обаче нейният формат не е определен – не е изключено да се състои в кулоарите.
Превод и редакция: БЛИЦ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.