Русия обяви пълен контрол над Соледар. Москва нарече това „решаваща стъпка“

Русия обяви пълен контрол над Соледар. Москва нарече това „решаваща стъпка“ Русия обяви, че е поела контрола над украинския град Соледар след продължила месеци битка

Това предаде BBC.

Руската страна нарече това „решаваща стъпка“.

„Вечерта на 12 януари руските войски завършиха освобождаването на град Соледар от частите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ)“, съобщи Министерството на отбраната на Руската федерация, допълва ТАСС.

„Освобождаването на Соледар е важно за продължаване на успешните настъпателни действия в донецкото направление“, посочи говорителят на военното министерство Игор Конашенков.

По думите му пълният контрол над града позволява да се прекъснат пътищата за снабдяване на украинските войски в Артемовск, намиращ се на югозапад.

Кремъл превърна превземането на индустриалния регион на Донецк в своя основна цел след близо едногодишни боеве, в които силите му капитулираха пред по-големи цели като превземането на столицата.

dariknews.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.