САЩ похарчиха 1,6 млн. долара, за да атакуват аматьорски балон за 12 долара

САЩ похарчиха 1,6 млн. долара, за да атакуват аматьорски балон за 12 долара Медиите разбраха, че балонът, свален над територията на щата Аляска (САЩ), е любителски модел.

Според Avia.pro с позоваване на американските медии, след откриването на сваления апарат, на който бяха приписанани свойства на разузнавателен дрон, се оказа, че всъщност това е любителско устройство, чието изчезване беше съобщено по-рано, на 15 февруари, от местни изследователи.

Както се оказа, цената на „разузнавателния дрон“ е само 12 долара, а беше свален от четири ракети с топлинно насочване на ВВС, чиято обща цена на снарядите е 1,6 милиона долара.

Изследователите на изгубеното устройство от Илинойс съобщиха, че дронът е бил пуснат, за да тества стабилността на полета и е бил оборудван с малко авионика. Той трябвало да вземе редица индикатори и да проследи траекторията на полета.

Оказва се, че “малкият балон” е станал кандидат като един от “трите мистериозни обекта”.

В същото време експертът Рон Медоус, основател на компанията Scientific Balloon Solutions, специализирана в производството на устройства, се опита да обясни на ФБР какво точно могат да свалят и колко глупаво е да се поразяват такива цели.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.