Трупове на бебета делфини осеяха Южното Черноморие

Не спират набезите на бракониерите рибари по Южното Черноморие, констатираха от сдружението „За делфините”, публикувайки снимки на мъртви бебета делфини по бреговете край Алепу и Райския залив.

От организацията са засекли 3 трупа на бебета делфини и един на възрастен, като от белезите им е видно, че те са намерили смъртта си, давейки се в плен на рибарските мрежи на бракониерите на калкан.

„Жертви в бракониерските мрежи стават хиляди бебета делфинчета всяка година. За тях бедствието и вируса, наречено човек, е непрекъснато. Години. Покосява бебетата им. С хиляди”, алармираха от „За делфините”.

От сдружението се занимават от години с проблема с мъртво изхвърлените на брега бозайници и миналото лято чрез специална модулация на движението на морските течения, извършена от експерт от БАН, бе установено, че най-много 1% от мъртвите делфинчета достигат до брега. Или – ако на някой плаж изплуват 10 от бозайниците, то в морето са останали най-малко 1000 и повече.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.