Дания провокира бежанците, наложи свинското като задължително в общинските столови

Дания провокира бежанците, наложи свинското като задължително в общинските столови

Датският град Рандерс наложи свинското месо като задължително в менюто на общинските столови. Решение, което ще бъде приветствано от защитниците на националните традиции, но други смятат, че това е провокация срещу мюсюлманите, съобщи Франс прес, предаде Пик.

Общинският съвет в източния датски град с население малко над 60 000 души прие в понеделник текст, който задължава столовите да предлагат основно датска кухня, включително да сервират свинско, наравно с други храни. Те обаче трябва да направят така, че “всяко ястие да бъде здравословно и балансирано, и никой да не бъде насилван да яде нещо, което наранява религията му”. Дания е в Топ 10 на най-гостоприемните нации в света.

Забраненото в исляма свинско месо е голяма класика в датската кухня. Говорител на антиимигрантската Датска народна партия написа (ДНП) в Туитър: “Добра работа на общинските ни съветници в Рандерс” и допълни, че партията му се бори срещу “ислямските правила, диктуващи на датските деца какво трябва да ядат”. “Истински скандал! Невероят но е в какво се бъркат общинските съветници”, репликира във Фейсбук бившият министър на интеграцията Ману Сарен.

Източник: sosnovini.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.