МВР да не крие, а да каже истината за „Малкия Багдад”

МВР да не крие, а да каже истината за „Малкия Багдад”
МВР да не крие, а да каже истината за „Малкия Багдад”

Знаете ли софийския квартал „Малкият Багдад” ? Не? Ама как, та той е в идеалния център на София, на метри от Министерски съвет, Президентство, Гранична полиция и Дирекция „Миграция” на МВР. До преди няколко години това беше районът около Женския пазар, сега е „Малкият Багдад”.

Всички магазини в района са с надписи на арабски, единствените думи на кирилица, които могат да се видят, са имената на улиците „Св.св. Кирил иМетодий”, „Цар Симеон”, „Поп Богомил” и тн. Засега.

Районът, който софиянци избягват умишлено, е нещо средно между гето и изпаднал краен квартал. Само панелки няма. Цените на имотите в района падат бързо, защото живеещите там се изнасят. След 19 ч вечер трудно може да се види българин да минава по бул. „Мария Луиза” в отсечката от Лъвов мост до пресечката с „Цар Симеон”. В района е претъпкано с хостели и долнопробни хотели, в които пребивават докарваните там в багажници на коли и с бусовенелегални имигранти. Само млади мъже с раници на гърба. Наричани незнайно защо „бежанци”.

Вечер край Лъвов мост се лее алкохол, пласират се наркотици, често имигрантите се бият помежду си-афганистанци срещу сирийци например, лее се кръв.
Цяла нощ крясъци, побоища, убийства. Това е „Малкият Багдад”. В него заложници са възрастните хора, които живеят в старите кооперация на бул. „Мария Луиза”, които просто няма къде да отидат.

Те са буквално в блокада и не смеят да излязат навън след смрачаване. Във входовете им пикаят цигани по потници, шофьори на таксита, които са задръстили спирката на трамваите на „Лъвов мост”, въпреки че е забранено. Вечер там има над 50 таксита, които чакат товар за Сърбия-нелегални имигранти.
Дали пък нещата не са чак толкова черни, а авторът преувеличава? Най-вероятно е така според столичната полиция. Тази сутрин по една телевизия шефът на охранителна полиция към СДВР Борислав Муеров каза, че всичко е наред там. И няма никакви проблеми.

Вече трета година МВР, незнайно защо, се държи като щраус в кризата с мигрантите и превръщането на центъра на София в клоака. Вместо да фризира фактите обаче нека каже истината за „Малкият Багдад”.

А истината е ужасна. И това го знаят и изпитват на гърба си хората от района. Точно преди Лъвов мост има един хостел, в който тъпчат вечер над 100 имигранти в мизерни условия. Този хостел е първи в списъка при всяка пропагандна акция на МВР срещу нелегалните имигранти.

efekt 2

Ами затворете го бе господа! Преди една година бяха приети промени в законите именно в този смисъл и наказанията за каналджийство, превозване и укриване на мигранти бяха увеличени. Дадоха се правомощия на полицията да конфискува и къщи и автомобили на каналджии. А подобни хостели, които на практика са депо за нелегални имигранти, има колкото си щете в района. Полицията само ги проверява и толкова.

Пак до Лъвов мост се намира заведението „Аквариум”. В него се тъпчат само имигранти, като местните жители твърдят, че се държи от афганистанци наркоразпространители. Именно в това заведение станаха последните кървави сблъсъци между мигранти с много ранени.

Нима полицията не знае какво става там? Или в съседната дюнерджийница, която според премиера Борисов ни пази от атентати, собственост на турски гражданин, изгонен от страната за трафик на хора. Там хранят докараните в багажници чужденци, а и полицията, твърдят местните жители.

Loading...

Дали пък няма корупция и сред униформените, които да си затварят очите за ставащото там? Лъвов мост е точно в „Златния триъгълник” на три районни управления и през годините униформените идват предимно, за да събират рушвети, каза тази сутрин пред Би Ти Ви музикантът Петър Петков, който живее в района.
Една година вече описвам циганските таксита, които не се занимават с друго освен с превоз на нелегални чужденци, от ДАИ се сетиха да ги проверяват едва сега. И то кампанийно. Дали пък и там нещо няма под масата, за да си затваря очите някой?
Това е истината за „Малкия Багдад”, но някои полицейски шефове не познават подопечния си район, който охраняват.
Автор:Стефан Ташев
Източник: frognews.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.