Паника в Гълъбово! Хората се крият у дома, въздухът е отровен!

Паника в Гълъбово! Хората се крият у дома, въздухът е отровен!

Автоматичната измервателна станция за контрол на въздуха в Гълъбово, която се намира в централната част на града, регистрира днес превишение на алармения праг по показател серен диоксид.

Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Стара Загора.Първото превишение е в 12.00 часа и е било 2, 27 пъти над пределно допустимата концентрация, второто в 13.00 часа – 2,35 пъти, а в 14.00 часа – 1,77 пъти. РИОСВ – Стара Загора, е уведомила компетентните институции в Община Гълъбово за прилагане на разработения Оперативен план за действие за опазване здравето на населението при превишения на алармения праг за серен диоксид.

Съгласно указанията на Министерството на здравеопазването в такава ситуация населението не трябва да напуска жилищните сгради и работните помещения. Прозорците трябва да се затварят и да се избягват дейности на открито до понижаване на концентрациите на замърсителя. РИОСВ – Стара Загора, предприе мерки за редуциране на емисиите на действащите мощности в енергиен комплекс “Марица-изток“.

На централите са издадени предписания за увеличаване на степента на сероочистване и за намаляване на товара на мощностите на четирите топлоелектрически централи в комплекса, които са източник на емисиите на серен диоксид.

Loading...

Останалите пунктове за контрол на въздуха в област Стара Загора не са регистрирали превишения на средночасовите норми по контролираните показатели. РИОСВ – Стара Загора, продължава да извършва контрол на качеството на атмосферния въздух и ще информира гражданите на Гълъбово при настъпване на промени.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.