Вучич с първи коментар след погромите: Мирът и стабилността в страната ще бъдат запазени

Вучич с първи коментар след погромите: Мирът и стабилността в страната ще бъдат запазени

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че не се страхува от насилници и че винаги ще бъде с народа си, както и че мирът и стабилността в страната ще бъдат запазени, съобщава вестник „Политика“, цитиран от БТА.

„Аз съм този, който беше на терасата, който беше в президентството, на работното си място и изобщо не се уплаших от вас и няма да ви позволя да унищожите Сърбия“, написа Вучич в Инстаграм с видеообръщение от Президентството на Сърбия.

Той заяви, че от време на време му се струва, че политическите опоненти, както и техните ментори отвън, смятат, че всички в тази държава са идиоти и че никой няма очи и уши и че никой не разбира какво се е случило.

„Всички видяха, че в продължение на почти три часа полицаите и имуществото на гражданите на Сърбия бяха брутално атакувани от тези, които решиха да рушат демокрацията в Сърбия и изборната воля на нашия народ, каза Вучич.

„И в морето от лъжи, които разпространяваха снощи и днес, само едно нещо беше вярно, и то е, че видяха човек, който приличаше на Вучич, който беше точно на това място, където съм аз сега, и го освиркаха“, каза сръбският президент.

Вучич потвърди, че той е бил на терасата. „Абсолютно вярно, аз бях на терасата на президентството на работното си място, изобщо не се уплаших от тях, не съм избягал в чужбина, не съм се крил в никакъв бункер и никога няма да се крия от насилници. Винаги ще бъда с моя народ, ние ще защитаваме и пазим демокрацията, ще защитаваме и съхраняваме мира и стабилността в нашата Сърбия. Да живее Сърбия“, каза Вучич, цитиран от Танюг.

Демонстранти, оспорващи резултатите от последните парламентарни и местни избори в Сърбия, атакуваха снощи кметството в Белград, чупейки прозорци с камъни, след което бяха отблъснати от полицията. Днес в сръбската столица започнаха нови протести.

Изборите на 17 декември предизвикаха множество критики, след като екип от международни наблюдатели – включително представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), осъдиха редица „нередности“, включително „купуване на гласове“ и „пълнене на урни“.

Опозицията, оглавена от коалицията „Сърбия срещу насилието“, която се класира на второ място на изборите, настоява за анулиране на резултатите от вота.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.