Руската Държавна дума брани „Альоша“, Володин предупреди, че ще има последствия, ако паметникът бъде демонтиран

Руската Държавна дума брани „Альоша“, Володин предупреди, че ще има последствия, ако паметникът бъде демонтиран Властите в Пловдив трябва да имат предвид последствията, ако решат да демонтират Паметника на съветския войник-освободител „Альоша“.

Това заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин на първото заседание от пролетната сесия по време на обсъждането на декларацията на камарата, осъждаща инициативата за демонтиране на паметника в града под тепетата.

„Нека този призив да бъде на масата на всеки национален парламент, нека този призив да бъде на масата на всеки общински депутат в Пловдив.

И ако те предприемат тази стъпка, трябва да осъзнаят последствията от нея.

Ние никога няма да им простим това, защото не става въпрос за нас, които живеем днес, а за тези, които са загинали и не могат да говорят за себе си, не могат да се защитят, но благодарение на тях днес има България“, каза Володин.

„Днес новите фашисти, новите нацисти, които дойдоха на власт, разбира се, искат не само да пренапишат историята, но и да премахнат всички паметници, които напомнят на хората за времето, когато фашистите са били на власт в България“, обобщи Володин, цитиран от Bulpress BG.

По-рано правната комисия на Общинския съвет в Пловдив разгледа предложението на общинските съветници от ДСБ за преместване на паметника и поиска официално становище от кметството относно възможността и разходите за подобни действия.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.