Добре дошли в България! Болен бездомник оставен от държавата да умре от студ на улицата

Добре дошли в България! Болен бездомник оставен от държавата да умре от студ на улицата

За болен бездомник в окаяно състояние ни информира Камелия Каменова.

Той се намира в Стара Загора на улица Стефан Караджа, като са подавани многобройни сигнали на телефон 112, но без резултат. Камелия Каменова е ядосана, че за кучета, мечки и стари магарета приюти има, но за човека няма.

Това не е единствен случай в България, като много бездомници намират смъртта си през тежките зимни дни, измръзнали и недохранени по улиците на градовете. Държавата нехае за тях, като ги е оставила да се спасяват сами или просто да умрат.

Много е трудно в тази държава да бъде един бездомник спасен, като му се осигури за зимата подслон и храна.

Във Варна преди няколко години бездомникът Стойчо Николов, който е с 95% инвалидност от претърпял инсулт, го беше оставила държавата да умре в района на старите гробища.

За негов късмет се намесиха телевизиите, които представиха грозната картина и тежката бюрокрация в страната нямаше как да не се задейства.

Бездомникът от Стара Загора обаче засега няма такъв шанс и той е оставен явно да умре през студените нощи под балкона на жилищната сграда на улица Стефан Караджа в Стара Загора.

Единственото нещо, което може да се направи е да се разпространява информацията за този човек и да стига до много хора. Важното е да има реакция, която да натисни корумпираните и охранени институции да си свършат работата. Друг начин в тази държава не знам да има. / bultimes.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.