Къде са мъжете на България? Къде са бащите на децата с увреждания?

Къде са мъжете на България? Къде са бащите на децата с увреждания?

МАЙКИТЕ… ЖЕНИТЕ….А МЪЖЕТЕ КЪДЕ СА?

Гледам снимки и видео от протеста на майките на дечица с увреждания пред Министерски съвет. Увити с одеяла, отчаяни, на палатки в студа. Стоящи с месеци на жълтите павета и борещи се за живота на децата си.

Гледам протестите, постовете във Фейсбук…..голямата част от жени.

И ще задам един много неудобен въпрос: КЪДЕ СА МЪЖЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ? КЪДЕ СА БАЩИТЕ НА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ?

Да си мъж, е не само полова принадлежност, а начин на поведение. Много старомодно е може би моето мнение, че един мъж трябва да защитава Родината си, семейството си, жена си, децата си, да се бори за бъдещето, да бъде смел… Май много филми съм гледала, а?
Мъжете качват снимки от фитнеса да се похвалят с мускулите си, но когато видят жена да влачи тежък товар по улицата, се подсмихват и подминават – това не е тяхна работа.

Мъжете се правят на големи мъжкари, но смелостта им стига на някои само да критикуват публикациите и живота на жените, които имат смелостта да направят това, за което тях ги е страх.

Мъжете се правят на мъже, като основният им мотив на гордост е, как пренебрежително се отнасят с жените.
Защо БАЩИТЕ на децата ги няма?

Много бащи бягат – дори на здрави дечица. Отговорността за семейството и отглеждането на дете им идва в повече, ПРЕЧИ ИМ ДА СИ ПИЯТ СПОКОЙНО БИРАТА НА ДИВАНА и да плющят карти по цял ден с приятелите си.

Възмущават се до дъното на душата си, когато са осъдени да плащат издръжка за детето си, без дори да се замислят, че за един мъж най-важното е да се грижи и издържа децата си. Възмущават се на претенциите на жените за пари, но искат жената до тях да изглежда красива.
Възмущават се на кифлите-златотърсачки, защото искали само парите им. Възмущават се обаче и на кариеристките, които се издържат сами, защото ясно им показват, че са се справили там, където те са се провалили.

Днес във Фейсбук жените говорим за несправедливостта, за корупцията, за революция, а мъжете пращат на лични кученца и сърчица и в по-екстремни случаи – натюр снимки. И обиждат, когато никой не ги отразява….

Безкрайната тема за „истинските мъже”.

Днес бандити ограбват жени на улицата, изнасилват ги, обиждат ги. Виждала съм подобни случаи – как един мъж удари няколко шамара на едно момиче на публично място. Мъжете наоколо СЕ СМЕЕХА – какво ли е направила тази кокошка, да си знае къде й е мястото.

А утре синовете им ще правят същото – ЩЕ ГЛЕДАТ ОТСТРАНИ! ЩЕ КРИТИКУВАТ ЖЕНИТЕ! ЩЕ СИ ОСМИСЛЯТ ЖИВОТА ВЪВ ФИТНЕСА И БИРАТА С АВЕРЧЕТА!

За тях защитата на Родината, закрилата на семейството, примерът за децата са думи, неозначаващи нищо.
НЕ Е ЯКО!

За тях е важно само да критикуват света! Защото светът им е крив. Крив, защото ГИ Е СТРАХ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО! По-добре да пуснат жените – да отглеждат сами децата им, да печелят пари за издръжката на семейството, да протестират на улицата, да свалят правителството, да се борят срещу несправедливостта. ТЕ ЩЕ ЛЕЖАТ НА ДИВАНА С БИРА В РЪКА И ЩЕ ПОСОЧВАТ ГРЕШКИТЕ ИМ!

Разбира се, не всички са такива. Има много български мъже, които заслужават уважение и почит. Но……освен във Фейсбук, ЗАЩО НЕ ГИ ВИДЯХ НА УЛИЦАТА? ДА ПОДКРЕПЯТ МАЙКИТЕ? ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО? ДА ОСИГУРЯТ БЪДЕЩЕ НА ДЕЦАТА СИ?

И не, аз не съм феминистка. Категорично против това съм жената да е равна с мъжа. Жените имаме свое предназначение и цел в живота. Които са свети – да сме пазителки на дома, на семейството, да сме МАМА на децата си, да ги възпитаме, да ги научим на любов и красота, да бъдем мекота и нежност. Ние можем да направим кариера, да бъдем умни, проспериращи, професионалисти.
Но как да го направим, след като трябва да се борим срещу агресията на мъжете, насочена срещу нас, след като не можем да се вредим при козметичката, защото всички часове са заети от „новите” мъже, след като вместо да се грижим за децата си, трябва да съдим мъжете си, които са избягали от отговорността за семейството си?

Извинявам се за мнението си, много мъже ще се засегнат и ще ме отметнат като феминистка и луда. Но това е истината!

И ще се извиня когато, уважаеми мъже, Ви видя редом с майките пред Министерски съвет и на улицата да протестирате, а не във Фейсбук да ни критикувате….

Елена Гунчева, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.