Медиците в Бургас се вдигат на протест заради неизплатени пари за борба с COVID-19

Медици от Бургас се готвят да подновят протестните си действия пред здравното министерство заради неизплатени 1000 лева, за борбата с коронавируса, съобщи БНТ.

Медицинските служители искат оставката на министър Кирил Ананиев заради разпределението на обещаните допълнителни средства за работата им на първа линия.

Според медиците методиката, по която се разпределят допълнителните средства и критериите за определяне на хората са скандални.

Евелина Костадинова: Влизала съм в изолатора, работила съм с хора, които са били под карантина.

Мария Николова: Пет пациента с Ковид трябва да има в болницата, за да да ги получи персоналът тези средства, след това се оказа, че работещия с пациенти с Ковид трябва да има поне 12 часа работено, това е унизително.

Климентин Милчев, Спешна помощ – Бургас: Дават ни адреса, отиваме – с температура, задух, кашлица и болки, оказва се, че човекът е със съмнение, караме го във инфекция или в белодробната и там хората си го установяват.

Шефът на Центъра за спешна помощ в Бургас каза, че критериите, по които се дават тези 1000 лева са различни.

Д-р Асен Кърджиев, управител на ЦСМП-Бургас: След анализ на всички повиквания, които сме направили, сме определили списък със служителите. За болниците са едни критериите, за центровете за спешна помощ са други, така че ние сме се съобразили с указанията, които са ни дадени.

Медицинските работници казаха още, че изчакват края на извънредното положение, за да подновят протестите си.

Източник: Фрог нюз

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.