Не сме Вуду-държава, спрете тези есемеси!

Не сме Вуду-държава, спрете тези есемеси! Ако куче ухапе човек – това не е новина. Ако човек ухапе куче – това вече е новина! Това желязно правило знам от един от учителите ми по журналистика. Лошата новина продава. Хубавата много често дори не е новина.

Трагедия като тази в Хитрино обаче влудява най-малко с две неща.

Първото е станалото вече традиционно даряване чрез есемеси. Сякаш България е някаква Вуду-държава и не може да се справи с бедствие като това в шуменско. Да, ситуацията е ужасяваща. Селото е сринато.

Десетки хора са без покрив. Но защо, по дяволите, трябва да има есемеси и пошло телевизионно шоу. Та нали затова имаме държава. Да застане зад гърба на всеки отделен гражданин, когато той е в беда.

Ако ще се оправяме с есемеси, да закриваме държавата и да оставим само телефонните компании, в които да цъкат есемесите.

Второто е безогледната надпревара между медиите, кой по-кървава история ще разкаже. Напоследък тя се превърна в маратон и кой по-глупав въпрос ще зададе, но това е отделна тема. Хитрино ще отмине, ще дойде някой друг български град, където телевизионната техника отново няма да може да се размине за няколко дни, а после всичко ще потъне в забрава.

Само телефонните компании ще си спомнят пика от трафика на есемесите. Есемеси на глупостта и безсилието.
Източник: kanal3.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.