Николай Василев: Никакви цифри не могат да ни спрат за еврозоната

„Икономистите не сме изненадани от инфлацията у нас и не е нужно да ни го казва Европейската комисия.

Тя е само 0,8%, което е близо до нулата.

Свикнали сме да живеем с по-високи цифри. Всички икономисти обаче се въздържат от прогнози дали ще има инфлация или дефлация заради коронавируса. Това обаче не е пречка за България да влезе в чакалнята на еврозоната. Страната ни е в по-добро състояние и се справя по-добре от страните, които са в еврозоната“.

Това каза бившият икономически министър Николай Василев пред БТВ.

„Никакви цифри не могат да ни спрат за еврозоната, чакаме само политическо споразумение от двете страни. Т.е., трябва да ни пуснат политически. На мен ми е неудобно, че вече 5 години казвам, че ни остава малко да приемем еврото. Страната ни е в същото положение както преди 10 години“, категоричен е Василев.

„В обикновена ситуация, ако не е свързана с еврозоната, щях да ви кажа, че не е добра идея държавата да влиза в частна банка. Но в случая това е добра новина. След тази стъпка ще спим по-спокойно. Това е добра стъпка към чакалнята за еврозоната. Самата банка не става държавна, защото страна има миноритарен дял. Надявам се това да не продължи дълго и дори да се освободи на печалба, когато се освободи от дяловете си“, посочи Николай Василев.

„Летището ни го чака прекрасно бъдеще спрямо положението му в момента. Но докато не видим подписан договор и хората от Мюнхен и Париж в София, е рано да се коментира сделката. Тя е отлична и очакваме да бъде построена нова писта и терминал от ново поколение“, категоричен е бившият министър.

Източник: Епицентър.БГ

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.