Откъде са ви парите? (СНИМКИ ОТ СОФИЯ)

Откъде са ви парите? (СНИМКИ ОТ СОФИЯ)

Загледайте се в колите по улиците. Всяка трета кола е от калибъра на Porsche Cayenne, Mercedes S class, BMW X 5/6, Audi Q7 и всякакви подобни комерси и скъпи модели.

После вижте колко е празно кварталното кафене, даже пияниците вече нямат пари за малка водка. Но пък онези заведения със статут „5 звезди” – те са пълни.

Вижте и „Ултра Вип сепаретата” в дискотеките – те също не остават празни, макар и сметката накрая също да е като за „ултра вип клиенти”.

Може да обърнете внимание и на къщите, тоест, палатите за милиони в квартали като Драгалевци и Бояна. Или пък на тези в Банкя и Лозен. На затворените комплекси във ВИП кварталите като Манастирски ливади.

Учили са ме да не гледам в чуждата паница. Обаче като виждам този лукс наоколо се чудя – откъде са парите на тези хора?

Просто ми е интересно да разбера с какво трябва да се занимава един човек, живеещ в България в 21 век, за да си позволи луксозна къща, скъпа кола, маркови дрехи и „джобни” на ден в размер на няколко минимални заплати.

Само за справка – минималната работна заплата в България е 340 лева. Средната работна заплата е в размер на 700лв. (за който има късмет). Цената на така комерсиалния в България Porsche Cayenne варира според модела- от 25 000 до 112 000 евро. И още – според проучванията, България е най-бедната страна в Европа, а 49,3 % от българите живеят не просто бедно, а под прага на бедността.

Та прекрасно ще е да живеем в държава, в която всички с кеф да печелим едни добри пари, да живеем ”ларж” и да караме Поршета. Животът сигурно щеше да е хубав и по-розов.

Обаче нещо не ми излиза математиката – сякаш колкото повече нараства процентът на бедните хора в България, толкова повече нараства и броят на луксозните коли…

Защо никой не направи проучване в коя страна от ЕС се карат най-скъпи автомобили или се прахосват най-много пари за нощен живот, за скъпа техника и луксозни имоти? Ще ми е безкрайно интересно да видя на кое място ще се намира България в една такава класация…

И все пак, интересува ме, ей така от любопитство – каква е тази работа, с която човек може да си позволи толкова скъп начин на живот в България? Да ви кажа под секрет – нито от право се печелят такива пари, нито от журналистика, нито от ресторантьорство … не и в България.

В този ред на мисли и друго не разбирам – как едни готини момичета, с хубави сочни устни и големи балкони подкарват коли за по 50-100 хиляди и пак се питам – откъде пари?! Кой им купи цици, кой им сложи хиалурон, кой ги качи на последен модел джип, КОЙ, КОЙ, КОЙ? Каква е тая работа, че да ти останат пари и за гадже-държанка, на която също да купиш скъпа кола и редица подобрения при д-р Енчев ?

Изникват ми имената на хора като Пеевски, майонезени шефове, собственици на фирми за вафли или на футболни отбори – ама те, УЖ, са единични случаи.

Простете за любопитството ми, но разбирате ли – не се връзват нещата! Не знам, проучванията ли са грешни, че да ни изкарват толкова бедни или сме започнали внезапно да забогатяваме… И след 5 години не всеки трети в България, ами абсолютно всеки ще кара Cayenne …А дано, както се казва!

Честити да са им скъпите придобивки на тези, които са намерили с какво да си ги купят, аз няма да предполагам доколко честен е бизнесът им, за да си ги позволят.

Знам ли, може пък от нещо законно да се изкарват добри пари в България…но мира нямам, адски интересно ми е какво е то. Предположения?!!
Източник: lentata

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.