Радев е слабата страна. Борисов може нищо да не говори, но прави неща. Публично унижиха президента

Сблъсъкът между премиера Борисов и президента Радев не е прецедент в историята, но при тях конфликтът е личен“.

Напрежение е имало между министър-председателя и президента Георги Първанов, но те не са били персонални.

Това заяви политологът Румяна Коларова в ефира на БТВ.

„Първанов не беше от хората, които ежедневно търсят трибуна за публична изява. Точно обратното. Той беше овладял добре предимствата и ограниченията на президентската институция. Пределно ясно е, че ако всеки ден президентът ползва появата си в медиите, за да коментира какво правят управляващите, това олеква. Тази ежедневност на атаката я превръщат в рутинна и тя престава да има чуваемост, така че според мен това е грешка“, коментира политологът

„Президентът е слабата страна в тази война, защото той само говори, а вие знаете, че чистото говорене олеква. Борисов може нищо да не говори, а просто да прави неща. Другата основна функция на президента е, че може да се консултира. Виждате какво стана с последната такава консултация – публично го унижиха. Не председателите на службите отидоха, а някакви втори и трети заместници, с което демонстративно му обърнаха гръб“, каза още Коларова.

Източник: Petel.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.